понеделник, 6 юли 2015 г.
Кулинарна фотография- 1 част
Кулинарната фотография се различава от останалите видове фотография (сватбена фотография, продуктова фотография и т.н), основно по това че в повечето случай основният герой е храната. Аз не се занимавам с фотография професионално и настина имам много малко време в което да заснема храната преди да я сервирам. Не обичам да ям топлата храна студена, дори ако това означава по-добра снимка или да карам гостите си да ме чакат.
Поради това имам изградена система, която да ограничава времето, необходимо за заснемане на приготвената храна. За да се опитам да обясня всичко това по най-разбираемия начин, ще разделя темата за кулинарна фотография на няколко поста. В първият пост ще поговорим за фотоапаратите.
ФОТОАПАРАТИ:
Тук имаме две възможности- компактен фотоапарат или цифров DSLR. Основната положителна черта на компактния апарат е цената, която е почти на половината на DSLR средно ниво.Недостатъците са че обективърт е малък, също така и сензорът за изображения. Това ще ограничи донякъде качеството на изображението. Повечето нямат възможност за ръчкни настройки на техническите параметри като бленда, ISO, скорост ан затвора и така нататък.
DSLR-ите са друго нещо. С тях сте в състояние да имате пълен контрол над експозицията, баланса на бялото, блендатата, скороста на затвора, ISO и всички важни настройки. Освен това можете да използвате различни обективи, които имат огормно вличние върху качеството на вашите кадри. Друго предимство е че снимат в RAW формат, което дава възможност за извеждане на по-добро качество на изображението след компютърна обработка.
В следващият пост ще си поговорим за лещите.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар