петък, 27 ноември 2015 г.

Гъбена супа с крем сирене






НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
500 г печурки
1 глава лук
2-3 скилидки чесън
50 мл зехтин
2-3 стръка прясна мащерка
200 мл сметана за готвене
800 мл прясно мляко
200 г крем сирене
1/2 връзка магданоз
сол и черен пипер

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Измиваме гъбите и ги почистваме от пънчетата. нарязваме ги на полумесеци и ги задушаваме в загретия в дълбока тенджера зехтин. Към тях добавяме лука и чесън, нарязани на ситно. След като омекнат, добавяме сметаната и прясното мляко и когато кипне, слагаме мащерката и овкусяваме със сол и черен пипер.
Оставяме супата да ври така на тих огън десетина минути, след което добавяме крем сиренето и разбъркваме, докато се разтопи.
Поднасяме супата топла, поръсена със ситно нарязан пресен магданоз.

Източник: книгата Шишков срещу Манчев/ 52 срещу 52

Няма коментари:

Публикуване на коментар