събота, 19 май 2018 г.

Пилешка супа

Необходими съставки:

    пилешко месо – фенера на пилето, крилцата, може и една от гърдичките
    1 глава стар лук
    1 голям морков
    1 среден картоф
    1 червена  чушка
    1 шепа фиде

    За застройка
    1 жълтък
    1 ч. л. кисело мляко


Рецептата:

В голяма тенджера слагате около 2 литра вода. добавяте пилешкото месо и варите на умерен огън. Колкото повече е пилешкото месо, толкова по-силен ще стане бульонът и толкова по-вкусна ще стане супичката. По време на варенето на пилето най-вероятно ще се образува пяна, която трябва да отстраните. След като се свари пилето извадете месото от бульона и го прецедете. А кога е сварено пилешкото месо ще разберете като пробвате с виличка. Когато лесно се отделя от костите, значи е готово.
Моркова се настъргва на ренде и заедно с лука и чушката , нарязани на ситно, се задушават в олиото или в малко вода на умерена температура. Моркова отпуска цвят и супата става по-жълта. Добавят се картофът, нарязан на кубчета и прецеденият бульон, в който се е варило пилето и след като заври, супата се оставя да къкри около 35-40 минути. Обезкостявате свареното пилешко месо и го накъсвате/нарязвате на дребни парченца, които добавяте към супата.
Добавя се фидето и супата къкри още 7-8 минути. Овкусява се със сол.
Стигаме до застройката. Жълтъкът се разбива с киселото мляко и застройката се добавя в супата. Този вид застройка няма нужда от темпериране и не се пресича. Добавете, разбъркайте, поръсете с магданоз и това е всичко.

Няма коментари:

Публикуване на коментар