неделя, 28 октомври 2012 г.

COOKIES


Продукти:
2 ½ чаши брашно
½ ч.л. сода бикарбонат
½ ч.л. сол
120 гр. меко масло
140 гр. кристална захар
100 гр. кафява захар
1 ч.л. ванилов екстракт
2 големи яйца
200 гр. натурален шоколад
100 гр. филирани бадеми


Приготвяне:
В купа смесете брашното, содата и солта. В друга купа разбийте мекото масло с двата вида захар и ванилията, докато сместа стане пухкава. Добавете яйцата, едно по едно, а след това и брашното на няколко пъти и разбъркайте добре. Тестото трябва да е лепкаво, но не твърде меко- ако ви се струва меко добавете още брашно. Добавете ядките и накълцания шоколад. Отново разбъркайте добре. Охладете сместа за около половин час в хладилника или фризера, докато стегне добре (сместа може да се съхранява няколко дни в хладилника).


С помоща на супена лъжица се загребва от сместа и се поставя директно в тавата, аз слагам хартия за печене за по лесно изваждане на готовите бисквити. Не е нужно да оформяте купчинките тъй като те сами ще се оформят докато тестото се отпуска във фурната. Печете в предварително загрята на 190̊ фурна за около 10-12 минути, докато станат златисти.

2 коментара:

  1. Уникални са!!!
    Най-вкусните, които съм опитвала.
    Искаме още :)

    ОтговорИзтриване
  2. Едни от най-страхотните вкусотийки, които си правила Фифи!!! :)

    ОтговорИзтриване