Продукти:
2 картофа
2 стръка праз лук
2 моркова
2 тиквички
парче целина
1 червена чушка
1 скилидка чесън
100 г краве сирене
50 г сирене Пармезан
2 яйца
1 кафена ч.ч. готварска сметана
шепа листенца прясна мащерка
50 г масло
2 с.л. брашно
зехтин
черен пипер
сол
2 картофа
2 стръка праз лук
2 моркова
2 тиквички
парче целина
1 червена чушка
1 скилидка чесън
100 г краве сирене
50 г сирене Пармезан
2 яйца
1 кафена ч.ч. готварска сметана
шепа листенца прясна мащерка
50 г масло
2 с.л. брашно
зехтин
черен пипер
сол
Приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса.
Подгответе си зеленчуците. Измийте тиквичките, без да ги
белите. Обелете картофите, морковите, целината, чесъна и почистете
чушката и праз лука. Нарежете праз лука на ситно и го задушете в малко
зехтин, докато омекне и леко се карамелизира. Посолете на вкус.
Настържете в гевгир, с подложена чиния отдолу, картофите, морковите,
тиквичките, целината и чушката. Посолете ги и оставете да пуснат водата
си.
В купа натрошете краве сиренето, настържете пармезана, наронете
мащерката, чукнете две яйца, сложете сметаната, брашното, черния пипер и
солта. Добавете задушения праз лук и накрая сложете изстисканите с ръце
зеленчуци. Постарайте се добре да ги отцедите. Разбъркайте всичко много
добре и го изсипете в постлана с хартия за печене тава. Печете ястието
35-40 минути, докато добие златист загар, като по средата на печенето
поставете отгоре бучици масло, които да се стопят. Нарежете на парчета и
поднесете самостоятелно или в компанията на салата.
Няма коментари:
Публикуване на коментар