сряда, 21 май 2014 г.

Пилешки късчета "Хепи"


Продукти:
500 гр пилешко гърди
250-300 гр гъби 

50 мл бяло вино
соев сос на вкус 

брашно за овалване на късчетата
черен пипер
100 гр кашкавал за поръсване 


Приготвяне:
Месото се нарязва на хапки и се овалва в брашното, за да не слепват парчетнцата, след което излишното брашно се изтръсква.Късчетата се запържват на силен огън до зачервяване. Когато пържите на силен огън, месото хваща коричка бързо и остава сочно отвътре. В противен случай пуска вода и на практика, се вари, а не се запържва, в резултата на което става твърдо и сухо.Прибавят се гъбите и котлонът се намалява на средна степен. Когато гъбите намалят обема си, се сипват виното и соевият сос. Ястието се оставя на котлона, докато сосът се редуцира и се сгъсти. Подправя се с черния пипер, разбърква се за последно и се отстранява от огъня.
Готовото ястие се сервира с картофено пюре и настърган кашкавал. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар