сряда, 21 май 2014 г.
Пилешки късчета "Хепи"
Продукти:
500 гр пилешко гърди
250-300 гр гъби
50 мл бяло вино
соев сос на вкус
брашно за овалване на късчетата
черен пипер
100 гр кашкавал за поръсване
Приготвяне:
Месото се нарязва на хапки и се овалва в брашното, за да не слепват парчетнцата, след което излишното брашно се изтръсква.Късчетата се запържват на силен огън до зачервяване. Когато пържите на силен огън, месото хваща коричка бързо и остава сочно отвътре. В противен случай пуска вода и на практика, се вари, а не се запържва, в резултата на което става твърдо и сухо.Прибавят се гъбите и котлонът се намалява на средна степен. Когато гъбите намалят обема си, се сипват виното и соевият сос. Ястието се оставя на котлона, докато сосът се редуцира и се сгъсти. Подправя се с черния пипер, разбърква се за последно и се отстранява от огъня.
Готовото ястие се сервира с картофено пюре и настърган кашкавал.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар