четвъртък, 13 март 2014 г.

Шоколадови трюфели

Продукти: 
400 грама черен шоколад
400 милилитра животинска сметана
100 грама масло
какао за овалване

Приготвяне:
Сложете сметаната и маслото в тенджерка и ги стоплете докато маслото се разтопи, а сметаната започне да къкри. Натрошете шоколада в голяма купа на малки парчета. Залейте шоколада със затоплената сметана и разбъркайте добре докато се смесят и стане хомогенна каша.
Приберете в хладилника за да стегне.
След като сместа се втвърди, извадете от хладилника и оформете с малка лъжичка и намазнени ръце (с олио) еднакви топчета. Не е особено трудно, но се изисква търпение.
Оваляйте в сухо какао на прах. Приберете отново в хладилника и дръжте там докато ги поднасяте. Така направени могат да издържат до месец във фризера.

източник: http://fkusno.com/?p=1861

1 коментар: