Продукти:
400 грама черен шоколад
400 милилитра животинска сметана
100 грама масло
какао за овалване
Приготвяне:
Сложете сметаната и маслото в тенджерка и
ги стоплете докато маслото се разтопи, а сметаната започне да къкри.
Натрошете шоколада в голяма купа на малки парчета. Залейте шоколада със
затоплената сметана и разбъркайте добре докато се смесят и стане
хомогенна каша.
Приберете в хладилника за да стегне.
След като сместа се втвърди, извадете от хладилника и оформете с
малка лъжичка и намазнени ръце (с олио) еднакви топчета. Не е особено
трудно, но се изисква търпение.
Оваляйте в сухо какао на прах.
Приберете отново в хладилника и дръжте там докато ги поднасяте. Така
направени могат да издържат до месец във фризера.
източник: http://fkusno.com/?p=1861
Очаквам с нетърпение да ги опитам ... :)
ОтговорИзтриване