неделя, 20 юли 2014 г.
Пица Маргарита
Продукти за тестото:
300 г брашно
150 мл хладка вода
4 супени лъжици зехтин
1 супена лъжица суха мая
1 чаена лъжица сол
За соса:
2 големи узрели домата
2 скилидки чесън
250 г моцарела, нарязана на шайби
4 супени лъжици зехтин
сол
листа пресен босилек
Брашното се пресява в дълбока купа заедно със солта. Прави се кладенче в средата. В него се слагат зехтина, солта и маята. Постепенно се прибавя водата, като се замесва меко тесто. Ако е необходимо се добавя още брашно или вода. Тестото се прави на топка, намазва се със зехтин и се оставя 30 минути да почине.
Доматите се обелват, отстраняват се семките. Нарязват се на кубчета. Към тях се прибавят наситнения чесън, 2 супени лъжици зехтин, малко сол и 5-6 нарязани листа босилек.
Друг вариант за приготвянето е като се нарежат доматите на шайби. В този случай те се подреждат върху тестото, отгоре се разпределят чесънът, босилекът и моцарелата. После се процедира както е описано по-долу.
Тестото се разточва на тънък кръг. Разстила се в кръгла намаслена тава, като се остави малък бордюр по краищата. Достатъчно е за две пици. Доматения сос се разпределя върху тестото. Отгоре се подреждат шайбите моцарела. Всяко парче моцарела се поръсва с малко зехтин и пресни листа босилек. Пицата се пече около 15-20 минути на 230°C, докато моцарелата се зачерви.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар