Продукти:
3 бр. селски наденици с лук и магданоз
500 кг картофи
1 глава чесън
шепа маслини Каламата
няколко стръка пресен розмарин
1 ч.ч. бяло вино
прясно смлян черен пипер
1 ч.л. червен пипер
сол
зехтин
Загрейте фурната на 200 градуса.
Обелете и нарежете картофите. Поставете ги в тава. Отделете скилидките
чесън и ги разпръснете, заедно с маслините. С помощта на нож направете
леки напречни разрези на надениците. Поставете ги върху картофите.
Поръсете с червен пипер, прясно смлян черен пипер, сол, полейте с бяло
вино и струя зехтин всичко. Накрая поръсете с нарязан на ситно розмарин и
сложете две, три клонки в тавата.
Печете на силно загрята фурна около час, докато надениците добият
златист загар, а картофите омекнат и всичко остане на мазнинка.
Поднесете ястието топло, а за обичащите по-пикантни вкусове в компанията на люти чушлета и Дижонска горчица.
Няма коментари:
Публикуване на коментар