събота, 17 август 2013 г.
Торта Василия
Продукти:
1 кутия сирене "Маскарпоне" /от 0.500 кг/
200 гр. разбита подсладена сметана
2-3 лъжици пудра захар
1-2 пакетчета ванилия
1 пакетче какаови бисквити
2 суп.лъжици какао
2 пакета обикновени бисквити "Пти бьор" на "Житен дар"
1 течен шоколад "Нутелла"
филетирани бадеми
Приготвяне:
1 кутия сирене "Маскарпоне" /от 0.500 кг/ се разбърква добре с 200 гр. разбита подсладена сметана, добавят се и 2-3 лъжици пудра захар и 1-2 пакетчета ванилия. Така кремът ви е готов!
Смилате в блендера или счуквате в плик 1 пакетче какаови бисквити и ги смесвате с 2 суп.лъжици какао.
На дъното на тортена форма се нареждат обикновени бисквити "Пти бьор" на "Житен дар" /на мен за цялата торта ми стигнаха пакетче и половина/, върху тях се разстила 1/3 от крема, поръсва се с 1/3 от смлените какаови бисквити и се полива с 3 лъжици затоплен в микровълновата фурна течен шоколад "Нутелла". Следват още 2 пъти в същия ред - бисквити, крем, какаови трохи и шоколад. Преди да полеете третия пласт със шоколад, посипвате с ядки, каквито ви се намират. Аз изполвах филетирани бадеми.
Нужни са поне 12 часа в хладилника, за да придобие тортата завършения си вид и вкус. Моите хора я нападнаха на 4-я час, но могат само да съжаляват, защото парченцето, което си бях оставила за днес, беше много-по-вкусно, тортата става по-плътна и бисквитите поемат хубаво влагата от маскарпонето.
За тези, които обичат по-сочни торти, пробвайте варианта да натопите бисквитките в прясно мляко, в което са разтворени 2 пакетчета сухо капучино или 3х1.
източник: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=329366.0
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар