събота, 17 август 2013 г.

Кюфтета от тиквички

Продукти:
1 кг. тиквички

2 яйца

чаена чаша брашно

една глава стар лук, или една връзка пресен лук

1 скилидка чесън
една връзка копър

200 гр. сирене

олио за пържене на кюфтетата


Приготвяне:
Измивате добре тиквичките, обелвате ги, настъргвате ги, поръсвате ги с 1-2 супени лъжици сол и ги слагате в гевгир за около час. След час изцеждате добре тиквичките от водата. Изцеждането е много важно, защото ако тиквичките останат много „водни“ после няма да можете да оформите тиквените кюфтенца. Към тиквичките се добавят яйцата, брашното, нарязания лук и скълцан чесън, сиренето и копъра. С помоща на лъжица се загребва от готовата смес и се пуска в силно загрята мазнина. Вадят се върху кухненска хартия, за да може да попие излишната мазнина.Готовите кюфтета може да се сервират със сос от кисело мляко,копър и чесън.

Няма коментари:

Публикуване на коментар