Продукти:
1 кг. тиквички
2 яйца
чаена чаша брашно
една глава стар лук, или една връзка пресен лук
1 скилидка чесън
една връзка копър
200 гр. сирене
олио за пържене на кюфтетата
Приготвяне:
Измивате добре тиквичките, обелвате
ги, настъргвате ги, поръсвате ги с 1-2 супени лъжици сол и ги слагате в
гевгир за около час. След час изцеждате добре тиквичките от водата.
Изцеждането е много важно, защото ако тиквичките останат много „водни“
после няма да можете да оформите тиквените кюфтенца. Към тиквичките се добавят яйцата, брашното, нарязания лук и скълцан чесън, сиренето и копъра. С помоща на лъжица се загребва от готовата смес и се пуска в силно загрята мазнина. Вадят се върху кухненска хартия, за да може да попие излишната мазнина.Готовите кюфтета може да се сервират със сос от кисело мляко,копър и чесън.
Няма коментари:
Публикуване на коментар