събота, 17 август 2013 г.
Снежни шоколадови топки
Продукти за 35-40 броя:
100 грама натурален шоколад
2 чаени чаши брашно
¼ чаена чаша какао
1 ч.л. бакпулвер
2 яйца
1 прахче ванилия
½ чаена чаша захар
100 гр масло
щипка сол
пудра захар за овалване
Приготвяне :
Шоколада се начупва на парченца и заедно с маслото се разтопява на водна баня или на кратки отрязъци от време в микровълновата. Сместа се маха от огъня и се добавя захарта. Разбърква се докато се разтопи. След като шоколада леко се охлади се добавят яйцата едно по едно и се разбъркват с телена бъркалка до получаването на еднородна смес
В отделна купа се смесват брашното, какаото, солта, ванилията и бакпулверът.
На няколко пъти брашнената смес се добавя към шоколадовата при непрекъснато бъркане. Купата се покрива и се оставя около час в хладилника, за да се стегне.
Фурната се загрява на 180 градуса
С ръце се гребва от сместа и с длани се оформят топчета колкото малък орех. Топчетата се овалват щедро в пудра захар, като излишната лекичко се изтупва. Сладките се подреждат в тава постлана с хартия за печене.
Пекат се около 15 минути или докато при натиск с пръст се усещат леко мекички
Хубаво е да се хапнат в рамките на ден, два след опичането, защото после леко изсъхват
източник:http://vkuhniata.wordpress.com/2009/12/09/chocolate-crackle-tops/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар