неделя, 21 септември 2014 г.

Пиле с прясно зеле



Продукти:

1 кг пилешко месо
2 кг зеле
½ кг домати
1 супена лъжица червен пипер
5 зрънца черен пипер
6 дафинови листа
1 кафена чаша олио




Приготвяне:
  

Нарязвате зелето на ситно, поръсвате със сол и намачвате.
Може да ползвате всякакво пилешко месо - както цяло пиле нарязано на порции, така и само бутчета например. Измивате доматите, след което ги почиствате и настъргвате.
В голяма тенджера изсипвате нарязаното зеле, добавяте мазнината, доматите,  и подправките и разбърквате добре. Оставяте зелето да ври, около 30 минути, докато поомекне, след което добавяте и парчетата пиле и отново разбърквате. Оставяте да ври още около 30 минути, докато и пилето, и зелето са почти сварени.
Изсипвате пилето със зеле от тенджерата в тава и печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 20 минути, или докато ястието придобие леко златист загар.


източник: http://www.supichka.com/2014/08/pile-s-pryasno-zele.html

Няма коментари:

Публикуване на коментар