вторник, 30 септември 2014 г.
Спагети "Карбонара"
Продукти:
3 с. л. зехтин
8 резена бекон
1 глава кромид лук
1 жълтък
250 мл готварска сметана
30 г настърган Пармезан
450 г спагети
сол
смлян черен пипер
Приготвяне:
В голям тиган се сгорещява зехтинът. Прибавят се дребно нарязаните лук и бекон. Пържат се около 7-8 минути, докато беконът стане хрупкав, а лукът се карамелизира. Прибавят се сметаната. Отсранява се от огъня и внимателно се прибавя жълтъка. Подправя се със сол и черен пипер. Сместа се разбърква добре.
Спагетите се сваряват във вряща подсолена вода за 8-9 минути, докато станат al dente. Отцеждат се, като се запазва 60 мл от отварата, която се сипва към соса. Сосът се разбърква добре и се добавят спагетите. Обръщат се няколко пъти, така че да бъдат изцяло покрити със сос. Купата се похлупва с чиния и се оставя за 5 минути.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар