вторник, 1 декември 2015 г.
Грил стек с пюре от картофи и свежо колсло
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
600 гр свински врат без кост
7-8 с.л зехтин
4 скилидки чесън
1-2 с.л горчица
1-2 с.л сладък (пушен) червен пипер
1-2 с.л сух риган
сол и черен пипер
за пюрето:
600 г картофи
3-4 моркова
150 мл сметана за готвене
50 г краве масло
1 връзка пресен лук
за колслото:
200 г червено зеле
200 г бяло зеле
2 с.л майонеза
2 с.л заквасена сметана
2 с.л кисело мляко 4,5%
1 с.л горчица
1 сл. зехтин
1 с.л оцет
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Начукваме леко с юмрук свинскияврат. Поставям го в дълбок съд и добавяме нарязаните скилидки чесън, зехтина, горчицата и подправките. Овкусяваме със сол и черен пипер, разбъркваме добре, покриваме съда с фолио и оставяме за минимум десет часа в хладилника. Печем на грил или грил тиган от всяка страна до достигане на желаната степен на опичане.
Пюрето приготвяме, като обелваме и измиваме картофитеи морковите. Режем ги на малки парчета, сваряваме и ги отцеждаме. Пасираме зеленчуците, слагаме ги на слаб огън и при непрестанно бъркане добавяме сметаната и маслото. Овкусяваме със сол и пипер. След като свалим пюрето от котлона, добавяме ситно нарязания лук.
Накрая приготяме колслото, като в голяма купа смесваме майнонезата, киселото мляко, заквасената сметана, горчицата, зехтина и оцта. Объркваме добре и добавяме червеното и бялото зеле, нарязани на тънки ленти. Овкусяваме със сол и черен пипер.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар