необходими продукти
1,2 кг бял лук1,2 л зеленчуков бульон
120 г немско масло
80 г брашно
100 мл узо
2 с.л. мед
4 филийки франзела
50 г кашкавал
100 мл олио
1 скилидка чесън
¼ връзка магданоз
сол черен пипер
начин на приготвяне
Обелваме лука и го нарязваме на тънки полумесеци. Загряваме олиото в дълбока тенджера и задушаваме лука до пълното му омекване (около 25 минути), като прибавяме маслото постепенно, на 3 пъти в процеса на готвене. Овкусяваме със сол и черен пипер. След като лукът стане златист, добавяме и брашното и бъркаме, за да се получи хомогенна смес. След това прибавяме меда и узото, доливаме зеленчуковия бульон и оставяме на котлона да ври около 40 минути.След като супата е готова, натриваме филийките от франзела с чесън, намазваме с масло и поставяме отгоре парче кашкавал. Запичаме ги във фурна до получаване на златист загар.
Поднасяме супата в дълбока чиния, като в средата поставяме кашкаваленото хлебче и поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Няма коментари:
Публикуване на коментар