понеделник, 14 декември 2015 г.

Френска лучена супа

необходими продукти
1,2 кг бял лук 
1,2 л зеленчуков бульон 
120 г немско масло   
80 г брашно  
100 мл узо  
2 с.л. мед  
4 филийки франзела  
50 г кашкавал  
100 мл олио  
1 скилидка чесън  
¼ връзка магданоз 
 сол черен пипер
начин на приготвяне
Обелваме лука и го нарязваме на тънки полумесеци. Загряваме олиото в дълбока тенджера и задушаваме лука до пълното му омекване (около 25 минути), като прибавяме маслото постепенно, на 3 пъти в процеса на готвене. Овкусяваме със сол и черен пипер. След като лукът стане златист, добавяме и брашното и бъркаме, за да се получи хомогенна смес. След това прибавяме меда и узото, доливаме зеленчуковия бульон и оставяме на котлона да ври около 40 минути.
След като супата е готова, натриваме филийките от франзела с чесън, намазваме с масло и поставяме отгоре парче кашкавал. Запичаме ги във фурна до получаване на златист загар.
Поднасяме супата в дълбока чиния, като в средата поставяме кашкаваленото хлебче и поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар