НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
600 г свински бут
550 г сурова наденица
3-4 стръка праз лук
2-3 моркова
250 г печурки
5-6 скилидки чесън
400 г белени домати от консерва
2-3 с.л червен пипер
2 стръка розмарин
7-8 с.л. олио
200 мл червено вино
1-1,5 л вода или зеленчуков бульон
сол черен пипер
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Нарязваме месото на кубчета (около 2 х 2 см), подправяме със сол, черен и червен пипер и го запържваме в тиган със сгорещеното олио. Прибавяме нарязаната наденица и запържваме, докато започнат да се топят мазнините. Слагаме розмарина и чесъна, нарязан на ситно, и прехвърляме всичко, включително мазнината от пърженето, в глинен гювеч. Добавяме морковите и праз лука, нарязани на едро, гъбите – цели, без пънчета. Овкусяваме със сол, черен и червен пипер, слагаме и мащерката. Добавяме виното и доматите. Доливаме бульон или вода до ¾ от съда, в който готвим. Похлупваме ястието и го поставяме в студена фурна. Печем 2,5 ч на 180°С, след което отстраняваме похлупака и печем още 30 мин.
Нарязваме месото на кубчета (около 2 х 2 см), подправяме със сол, черен и червен пипер и го запържваме в тиган със сгорещеното олио. Прибавяме нарязаната наденица и запържваме, докато започнат да се топят мазнините. Слагаме розмарина и чесъна, нарязан на ситно, и прехвърляме всичко, включително мазнината от пърженето, в глинен гювеч. Добавяме морковите и праз лука, нарязани на едро, гъбите – цели, без пънчета. Овкусяваме със сол, черен и червен пипер, слагаме и мащерката. Добавяме виното и доматите. Доливаме бульон или вода до ¾ от съда, в който готвим. Похлупваме ястието и го поставяме в студена фурна. Печем 2,5 ч на 180°С, след което отстраняваме похлупака и печем още 30 мин.
Няма коментари:
Публикуване на коментар