сряда, 16 декември 2015 г.
ПЕЧЕН БОБ С ПУШЕН БЕКОН
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
2 консерви червен боб (около 800 гр)
2 консерви бял боб (около 800 гр)
2-3 с.л. концентрирано доматено пюре
200 мл доматен сос
250 г пушен бекон
2 глави лук
3-4 скилдики чесън
2 стръка мащерка
1 ч.л. червен пипер
30 мл олио
1-2 стръка пресен джоджен
сол и черен пипер
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Нарязваме лука и чесъна на ситно иги задушаваме в сгорещеното олио. Към тях прибавяме пушения бекон, нарязан на кубчета и готвим, докато стане леко хрупкав. Накрая слагаме доматеното пюре и запържваме за 1-2 минути.
Когато е готово, прехвърляме бекона в тавата за печене, слагаме доматения сос и двата вида боб, предварително измит и добре отцеден. Разбъркваме и подправяме със сол, черен и червен пипер, мащерка и джоджен.
Печем около 20-25 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Къде е мястото на доматения сок?
ОтговорИзтриване