вторник, 8 декември 2015 г.

КАРТОФЕНА САЛАТА С ЧИПС ОТ БЕКОН



НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 кг картофи
1 връзка пресен лук
200 г бекон
200 г заквасена сметана
40-50 мл зехтин
20-30 мл оцет
сол и черен пипер

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Поставяме тънко нарязания бекон в тава върху хартия за печене и го слагаме във фурна за 1-2 часа при температура 110 градуса, докато стане като чипс.
През това време обелваме картофите и ги сваряваме цели. След като изстинат, ги нарязваме на едри кубчета и ги овкусяваме със сол, черен пипер, зехтин и оцет. Добавяме ситно нарязания пресен лук, разбъркваме, след което слагаме аквасената сметана и отново разбъркваме добре.
Готовата салата оставяме за 30 минути в хладилник да се изстуди допълнително.

Няма коментари:

Публикуване на коментар