неделя, 6 декември 2015 г.

Пене ал`арабиата







НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
500 г пене
400 мл доматен сос с босилек
200 г белени домати от консерва
1 глава лук
3-4 скилидки чесън
2 люти чушки
100 г маслини без костилки
30 мл зехтин
2-3 стръка босилек
сол и черен пипер

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Нарязваме на ситно лука и чесъна и ги задушаваме в дълбока тенджера в загретия зехтин. Добавяме чушките, почистени от семките и нарязани на дребно, доматите, нарязани на кубчета и доматения сос. Оставяме сместа да се редуцира за около 20 минути.
Накрая добавяме маслините, нарязани на шайби или цели и накъсания пресен босилек.
Докато сосът се готви, сваряваме пастата в подсолена вода според указанията на опаковката. След това я прецеждаме, слагаме я в тенджерата при соса и разбъркваме.

Няма коментари:

Публикуване на коментар