Рецептата е от тук, обаче е на английски.
Аз направих половин доза по следния начин:
Продукти:
30 бисквитки Орео- 24 цели и 6 начупени
3 кутии крема сирене Филаделфия- 1-та е 175гр.
1/2 ч.ч захар
1/2 ампула ванилия
2 яйца, леко разбити
1/2 ч.ч течна сметана, разбита
щипка сол
Приготвяне:
Загрях фурната на 150 градуса. На дъното на всяка хартийка за мъфини сложих по една бисквитка. Разбих крема сиренето с миксер, добавих захарта и ванилия, отново с миксера. Разбивайки добавих яйцата, след тях сметаната и солта. Към готовата смес добавих начупените бисквитки и разбърках на ръка. С помоща налъжица разпределих сместа по чашките,като ги напълних почти до горе. Пекох, като обърнах тавата по средата на печенето, общо 22 минути.
Пекох на два пъти и тъй като тавичката ми трябваше след първия път веднага ги извадих и ги сложих върху решетка, втория път изчаках малко.Общо взето ваденето от тавичката беше най-трудно понеже са много меки. Като изстинат напълно се слагат в хладилника за минимум 4 часа преди консумация. В рецептата пише че при сервиране се отстранява хартийката и се поставят в чиния. Ядохме и в чиния и направо с хартийката, като нормални мъфини, всякак са вкусни
От тези продукти получих 24 мъфина, точно две тави като моята с 12 чашки.
Няма коментари:
Публикуване на коментар