понеделник, 9 декември 2013 г.

Бисквитена торта с маскарпоне

Продукти:
2 пакета кафяви бисквити закуска
500 гр. маскарпоне
500 мл. течна сладка сметана
1/2 ампула ванилия
прясно мляко за потапяне на бисквитите
и какао за поръсване

Приготвяне:
Разбивам сметаната, разбивам маскарпонето и ги смесвам, добавям и ванилията. В подходяща тавичка започвам да редя бисквитите, потопени за кратко в мляко, върху тях от крема, пак бисквити, крем и така докато свършат продуктите, като завършвам с крем и накрая поръсвам с какао.
Първият път като я правих избрах по малка тава и ми остана от крема. Оползотворих го по следния начин:
Нектарина разрязана на две, върху всяка половинка се слага доволно количество крем. Много е вкусно.

Няма коментари:

Публикуване на коментар