понеделник, 9 декември 2013 г.

Картофена крем супа


Продукти:
2 картофа
2 с.л масло
1/2 ч.ч прясно мляко
1 зеленчуков бульон
сирене за поръсване

за крутоните: 2 филии хляб, зехтин, черен, червен пипер и сол

Приготвяне:
Картофите се обелват и нарязват на 4, слагат се в подсолена вода, колкото да ги покрие да се сварят. Когато са готови половината от водата се изсипва и картофите се смачкват, връщат се върху котлона и се добавя бульона, маслото и млякото, разбърква се до пълното разтваряне на съставките и супата е готова.
Филиите се нарязват на кубчета и се поставят в тава покрита с кухненска хартия, отгоре поръсвате с червен пипер, черен пипер, малко сол и малко зехтин, всичко се обърква и се поставя в силно загрята фурна за около 5 минути, докато станат златисти.
Супата се сипва в купички отгоре се рендосва малко сирене. Крутоните се слагат в отделна чинийка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар