понеделник, 9 декември 2013 г.

Макарони със сирене по американси

Гледайки американски филми в които непрекъснато хапват Mac and Cheese ми стана интересно да опитам. Предлагам ви рецепта без претенции да се доближава до оригинала, по скоро е побългарена, но беше невероятно вкусна, одобрена от всички консуматори. Съжалявам че не успях да снимам, но при следващо приготвяне обещавам да има и снимков материал.

Продукти:
350 гр макарони
100 гр бекон
40 гр масло
40 гр брашно
200 мл прясно мляко
250 мл течна сметана
1 ч.л. горчица 
300 гр кашкавал
250 гр краве сирене
сол и черен пипер
100 г галета
35 г пармезан
1 с.л. зехтин или олио

Приготвяне:
Сварете макароните според указанието на опаковката. Запържете бекона до златисто.
За приготвянето на соса разтопете маслото,в него изсипете брашното и бъркайте непрекъснато, докато стане хомогенна смес. Дръпнете от котлона и добавете,като отново бъркате непрекъснато, прясното мляко и сметаната. Добавете и горчицата и върнете на котлона за 2-3 минути и го свалете от котлона.
Сложете сварените макарони в купа, настържете сиренето и кашкавала (като част от кашкавала оставете за поръсване накрая) и ги прибавете в купата, залейте със готовия сос и запържения бекон. Овкусете с малко сол и черен пипер и разбъркайте внимателно.
Пресипете всичко в тавичка, поръсете с галета, пармезан и останалия кашкавал.
Запечете макароните за 20 минути на 200 градуса.

Рецептат от която гледах е на Лорейн Паскал, с промени от моя страна.
Бон апети!
Отговор

Няма коментари:

Публикуване на коментар