понеделник, 9 декември 2013 г.

Мъфини със сирене


Продукти:
1 чаена чаша брашно
1 яйце
1 чаена чаша настъргани сирена (бяло сирене, кашкавал, ементал)
¼ чаена чаша масло
½ чаена чаша кисело мляко
½ пакетче бакпулвер
¼ чаена лъжица хлебна сода
½ чаена лъжица сух босилек
¼ чаена лъжица сол

Приготвяне:

Първата стъпка от рецептата за мъфини със сирена е подготовката на продуктите. Пресейте брашното, заедно с бакпулвера и содата, а сирената настържете на ситно ренде. Може да ползвате вашите любими сирена, но имайте предвид, че трябва да са от по-твърдите като например гауда, ементал, твърд кашкавал.
Разбийте яйцата и разтопеното масло, след което към тях прибавете и киселото мляко и солта. Към течната смес малко по малко при непрекъснато бъркане добавете брашното. Накрая добавете сирената и босилека, като оставите 2-3 супени лъжици настъргано сирене за поръсване на мъфините.
Във всяко гнездо от формата за мъфини слагате по една хартийка за мъфини и пълните до ¾ от обема. Не трябва да пълните хартийките до горе, защото при печене мъфините много се надигат и преливат, което им пречи да се изпекат добре. Отгоре поръсете всеки мъфин с малко от останалото настъргано сирене. Печете мъфините със сирене в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 25 минути. Мъфините са готови, когато бучвайки ги с клечка за зъби, тя остава суха.


източник: http://www.supichka.com/2013/01/mufini-sus-sirena.html

Няма коментари:

Публикуване на коментар