Продукти:
брашно - 3 с.л.
прясно мляко - 500 мл
масло - 2 с.л. пълни
сирене - около 250 г
топено сирене - 150 г
кашкавал - 250 г
черен пипер
босилек - 1 ч.л
Приготвяне:
Маслото се загрява в тиган, сипва се брашното и се запържва за 1 минута. Съдът се оттегля от котлона, налива се 1/3 от студеното прясно мляко и отново се загрява.
Щом заври, се долива останалото мляко, като се бърка непрекъснато. Вари се 1-2 минути и се подправя с черен пипер и сол. В готовия сос се добавят сирената.
В подходяща тава се налива от белия сос, колкото да покрие дъното. Отгоре се нареждат кори за лазаня, поръсват се с кашкавал и се покриват с втори пласт бланширани кори,отоново сос и кашкавал и така докато не свършат продуктите. Пече се 20-30 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. Щом е готова, се оставя за 10 минути на стайна температура, за да стегне.
Няма коментари:
Публикуване на коментар